ribbon award
Our Projects

Εκπόνηση Έκθεσης Ενεργειακής Επιθεώρησης στο κτήριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Περιγραφή

Η ΜΕΛΚΑΤ, επιλέχθηκε ανάδοχος για την εκπόνηση έκθεσης ενεργειακής επιθεώρησης και έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης στο κτήριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου και τη μείωση τη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Στοχεύοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων προχωρήσαμε στην εκπόνηση μελέτης και συστάσεις βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης.

Οι προτάσεις βελτίωσης περιλάμβαναν εργασίες αναβάθμισης ως κάτωθι :

1. Κέλυφος του κτηρίου: Συντήρηση των παρεμβυσμάτων στεγανοποίησης υαλοπετασμάτων και κατασκευή πλήρους θερμοϋγρομόνωσης του δώματος.

2. Συστήματα θέρμανσης: Αντικατάσταση Λέβητα ισχύος 300.000kcal/h.

3. Συστήματα κλιματισμού – αερισμού: Αντικατάστασή αερόψυκτου ψύκτη με δύο (2) αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης, αντικατάσταση της μονάδας προκλιματισμένου αέρα (ΚΚΜ-2) και αντικατάσταση μονάδες διαιρουμένου τύπου με δύο νέες αυτόνομες μονάδες.

4. Συστήματα φωτισμού: Αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού με λαμπτήρες LED υψηλής απόδοσης

5. Ανελκυστήρες: Αντικατάσταση των Πινάκων Αυτοματισμού

Επιπροσθέτως έγιναν προτάσεις :

1. Εγκατάστασης Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου Εγκαταστάσεων (BMS) από το οποίο θα ελέγχονται τα Συστήματα Κλιματισμού, Αερισμού, Φωτισμού, Πυρανίχνευσης, Πυρόσβεσης, Παροχής ενέργειας και Ασφάλειας του κτιρίου.

2. Εγκατάστασης Συστημάτων καταγραφής και επιτήρησης ενεργειακών καταναλώσεων για την παρακολούθηση των μεγεθών ενεργειακής κατανάλωσης, την μέτρηση και επαλήθευση της σύμφωνα με το Πρωτόκολλο IPMVP (International Performance Measurement and Verification Protocol) του EVO (Efficiency Valuation Organization) και την λήψη καταλλήλων μέτρων διασφάλισης της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης

3. Εγκατάστασης Φ/Β Συστήματος με Ενεργειακό Συμψηφισμό (Net Metering) ισχύος 33,60kWp, στο δώμα του κτιρίου

λεπτομερειες
ολοκληρωθηκε

February 13, 2020

εργασια

Ενεργειακή Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων – Εξοικονόμηση Ενέργειας

Πελάτης

Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Share